Wist u dat?

Osteopathie goed kan werken bij verkoudheid, holteontstekingen en allergieën?

De R is alweer een tijdje in de maand en dat betekent een hoop gesnotter, genies en gehoest. Griep, verkoudheid, voorhoofdsholte- of bijholteontsteking en allergieën…Niemand zit erop te wachten en toch moet vrijwel iedereen er wel eens aan geloven.

Bij acute klachten is het vooral belangrijk om gezond te eten, veel water te drinken en wat meer rust te nemen. In de meeste gevallen zijn de klachten dan na een paar dagen wel over. Maar in sommige gevallen keren de klachten steeds terug of worden ze chronisch.

In de klassieke geneeskunde worden dan vaak medicijnen voorgeschreven en in sommige gevallen vindt zelfs een operatie aan de holtes plaats. Medicijnen hebben vaak vervelende bijwerkingen en zijn belastend voor de organen. Een operatie aan de holtes is een nare ingreep.  Voor mensen die medicatie of een operatie niet zien zitten is een bezoek aan een osteopaat raadzaam.  Een osteopaat zorgt ervoor dat het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken en dat de afweer verbetert.

Door de immuniteitsorganen (onder andere amandelen, milt, blindedarm, slijmvliezen) te stimuleren en onder andere lokale technieken te gebruiken om de holtes te openen, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen afgevoerd worden en wordt de aanmaak van nieuwe, schone cellen geactiveerd.

Vooral bij kinderen geeft dit goede resultaten, omdat bij hen de schedel nog niet volledig verbeend is. Hierdoor kun je de mobiliteit van de schedelbeenderen nog beïnvloeden en ervoor zorgen dat de werking van de verschillende hersendelen verbetert. Osteopathie kan ervoor zorgen dat klachten bij kinderen niet chronisch worden.

Bij volwassenen zijn de klachten vaak al langdurig aanwezig voordat zij een osteopaat bezoeken. Daarom duurt het over het algemeen wat langer voordat het positieve effect merkbaar is. Maar veel mensen ervaren al na een paar behandelingen duidelijk minder klachten. Ze krijgen meer lucht, kunnen makkelijker ademen, hoeven minder te niesen en hoesten, kunnen weer beter ruiken en proeven en zijn minder moe.

Ook voor deze klachten geldt dat een osteopaat altijd een totaalonderzoek zal uitvoeren om de juiste diagnose te kunnen stellen en een passend behandelplan op te stellen.

Wilt u weten of osteopathie iets voor u kan betekenen bij bovenstaande klachten, neem dan vrijblijvend contact op. Uiteraard kunt u ook contact opnemen bij andere vragen.